Corona-protocol van Volksdansvereniging Oud Poelgeest
Versie 8 november 2021

In navolging van andere volksdansverenigingen heeft het Bestuur van Volksdansvereniging Oud Poelgeest een Corona-protocol opgesteld. Al naar gelang de ontwikkelingen rondom COVID-19 (Corona) past het Bestuur dit protocol aan. Het protocol is te vinden op de website van Volksdansvereniging Oud Poelgeest (www.oudpoelgeestleiden.nl), op de tafel bij de ingang en in de danszaal.

Het Bestuur heeft graag dat je je aan het volgende houdt, dit doen wij voor elkaar:

• Toon je corona-toegangsbewijs (corona-pas) bij binnenkomst aan degenen die op die dansavond de QR-codes controleren. Het corona-toegangsbewijs is verplicht vanaf 18 jaar.

• Neem je ID-bewijs mee naar de les.

• Ontsmet je handen bij binnenkomst en teken je daarna in op de presentielijst. Deze lijst geldt tevens als gezondheidsverklaring.

• Kleed je, indien mogelijk, thuis al om en gebruik de kleedkamer om je dansschoenen aan te trekken, ga daarna zo snel mogelijk de danszaal in om anderen de ruimte te geven. Er zijn twee kleedkamers beschikbaar.

• Doe je persoonlijke spullen in een tas en neem die tas mee de danszaal in – dit heeft de voorkeur. Je mag je spullen, als je dat liever hebt, nu echter ook weer in de kleedkamer achterlaten. Neem wel je waardevolle spullen mee de danszaal in!

• We houden weer 1,5 meter afstand, ook tijdens het dansen. We dansen daarom weer los. De dansleiding doet zo nodig voorstellen om een binnen- en buitenkring of om een andere dansformatie te vormen zodat iedereen voldoende afstand kan houden. 

• Omdat het belangrijk is om de dansruimte van voldoende frisse lucht te blijven voorzien, staan de nooddeur en de ramen van de danszaal open en staat er een ventilator bij de nooddeur. Het kan dan ook wat fris worden in de zaal. Doe daarom laagjes kleding aan, zodat je wat kleding aan of uit kunt doen als je het te koud of te warm krijgt.

• Goede handhygiëne is en blijft belangrijk bij zowel los als vast dansen. Ontsmet je handen of was je handen met water en zeep zo vaak als nodig is of als je zelf prettig vindt. De vereniging stelt hiervoor ontsmettingsmiddel beschikbaar, maar je kunt ook je eigen middelen gebruiken. Vaak en goed je handen wassen is een belangrijk basisadvies.

• Heb je klachten die op COVID-19 kunnen wijzen, ook als je gevaccineerd bent? Kom dan niet naar de les en laat je testen bij de GGD! Ontwikkel je klachten na de les en/of word je positief getest op COVID-19, meld dit dan zo snel mogelijk aan bij het Bestuur via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Heb je een melding gekregen in de app Corona-melder? Volg dan de aanwijzingen in de melding op.

Dit Corona-protocol is opgezet op basis van het 'Basisprotocol voor de danssector' en op basis van Corona-protocollen van andere (volks)dansverenigingen in Nederland en België.

Het Bestuur van Volksdansvereniging Oud Poelgeest
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.